Trondheim Feltskyttere    Praktiske skyttere gjør det med begge hender! Trondheim Feltskyttere
Siste nytt
Resultater
Terminliste
Forum
FAQ / OSS

DSSN Nyheter
IPSC Terminliste
IPSC Forum

Styre og vedtekter
Medlemsskap
Skytebaner
Last ned
Medlemssider
Studentgruppa

Støtt TFS via Norsk Tipping
Du kan støtte TFS!
Nybegynnerkurs
Godkjenningskurs

Forslag til hva man skal ta med seg på skytebanen

Det vil være dumt å få ødelagt en lang dag på skytebanen på grunn av bagateller. Her er noen nyttige tips om hva man bør ta med seg i skytebagen når man skal være en lang dag på skytebanen. Det er ikke sikkert at alt behøver sin faste plass i skytebagen, noe kan sikkert legges igjen i bilen...

Skytebriller: Påbudt utstyr, kompletter gjerne med flere briller eller utskiftbare glass i forskjellige farger slik at du har god sikt under forskjellige lysforhold.
Hørselvern: Påbudt utstyr, dersom du benytter elektroniske hørselvern kan det være greit å ta med ekstra batterier.
Det kan også være greit å ta med ekstra ørepropper for sikkerhets skyld, man vet aldri når man befinner seg i en squad med en som benytter ammunisjon som bråker mer enn vanlig...
Ammunisjon: Hvor mye ammunisjon skal man ta med på en konkurranse? Dette er kanskje det vanligste spørsmålet som nybegynnerne stiller. En god tommelfingerregel er å ta med 3 ganger mer enn det som er minimum antall skudd i konkurransen. Dette høres kanskje mye ut, men man behøver ikke å slepe på all ekstra ammunisjon hele tiden. Men det kan være greit at man har ekstra ammunisjon tilgjengelig.
Praktisk skyting er en dynamisk sport. Som regel bruker man flere skudd enn det som er minimum antall skudd. I løpet av en øvelse skifter man ofte ett eller flere magasiner som ikke nødvendigvis er tomme. Magasinene slippes som regel rett ned i sand, søle og annet underlag som ikke akkurat er gode venner med pistolen din. Brukte magasiner bør rengjøres grundig dersom de er tilsmusset før de blir benyttet om igjen.
Det er ofte litt værre med ammunisjonen som lå i magasinet. Man bør unngå å benytte ammunisjon tilsmusset med sand og andre uhumskheter da den kan forårsake funksjonsfeil og riper i løpet. Det er som regel liten tid til å rengjøre ammunisjonen under en konkurranse, ta heller med ammunisjonen hjem og rengjør den i ro og mak.
Det hender også at man må skyte en eller flere øvelser om igjen, f.eks. på grunn av feil med manglende lappede skiver eller poppere og bevegelige blinker som ikke er klargjort.
Ta med nok ammunisjon så slipper du å bekymre deg for om du har skudd nok til å fullføre konkurransen, regn med at du vil komme til å skyte masse!
Pussesaker, verktøy og reservedeler: Det er ikke flaut å pusse pistolen minst en gang i løpet av en lang konkurransedag, dette vil forhindre funksjonsfeil på grunn av kruttslam o.l.
Ved hjelp av en magasinbørste kan man rengjøre tilsmussede magasiner på en rask og effektiv måte (se begrunnelse ovenfor). Magasiner kan også gå i stykker, eller man kan miste ett, ta gjerne med et ekstra magasin eller to.
Ta med de verktøyene du trenger for å vedlikeholde våpenet ditt. Reservedeler kan også komme godt med, sjekk med brukerhåndboken til våpenet ditt (eller din lokale våpenforretning) om hvilke deler som bør byttes ut med jevne mellomrom, disse kan gå i stykker på et ugunstig tidspunkt (f.eks. under en konkurranse).
Mat og drikke: Dette vet vi at helter ikke klarer seg uten. Det samme gjelder praktiske skyttere som skal være topp konsentrert og fokusert på å gjøre det bra i løpet av en lang konkurransedag. Benytt vann eller sportsdrikker som er egnet til å forhindre dehydrering og som tilfører deg ny energi.
Ved utendørs klubbkonkurranser forekommer det ofte grilling i lunchpausen, ta med din egen favorittmat.
Klær: En caps er vel nærmest "obligatorisk" antrekk for praktiske skyttere?
Vær forberedt på grisevær. Ta med regntøy og varme klær, det blir mye venting innimellom øvelsene.
Det hender også at det ikke er grisevær, kortbukser er da som regel en sikker vinner. Da trenger man solkrem også.
Knebeskyttere kan komme godt med i forbindelse med enkelte øvelser konstruert av folk som har dette innebygd i skytebuksene sine.
Diverse: En stol kommer godt med mens man venter på å få skyte, gjerne en som ikke har armlener som river våpenet ut av hylsteret.
Arbeidshandsker kommer godt med når du hjelper til med å rive og rydde etter konkurransen.
Hodepinetabletter har reddet mange fra å bryte en konkurranse.
Et lite førstehjelpsskrin kan være hendig når man skal lappe sammen bagatellmessige skader.
En venn: Vi trenger ikke å holde sporten hemmelig. Ta gjerne med en venn, arbeidskollega eller ektefellen. Dette bidrar til å skape et hyggelig miljø, du vil sikkert også få uvurderlig assistanse. Den ytterste konsekvensen er at du kan komme til å introdusere en ny konkurrent til sporten.

Denne artikkelen er inspirert av innholdet på denne websiden: http://www.uspsa.org/intro_range_bag.html

Grunnleggende info
Prinsipper
Komme i gang
Praktisk pistol
Praktisk rifle
Sivilpistol
Hva koster moroa?
IPSC regelverk

Praktisk skyting
Bilder / Videoer
Praktiske tips
Lover / Forskrifter
Maler / Programmer

Skyteklubber i DSSN
Organisasjoner
Forhandlere
Fabrikanter
Ladekomponenter


Trondheim Feltskyttere
Pir II, Oppgang 13a, 7010 TRONDHEIM
http://www.tfs.no/
E-postadresse